Vliegen naar Curacao

Vliegen naar Curaçao vanaf Schiphol

KLIK hier voor goedkope aanbiedingen van de KLM

  1. Rechtstreeks vliegen naar Curaçao duurt 9 à 10 uur (afhankelijk van de wind), maar op de heen- en/of terugreis maak je misschien een tussenstop op één van de andere eilanden in de regio, bv. Aruba of St. Maarten.
  2. De ticketprijzen voor vliegen naar Curaçao lijken sterk te schommelen tussen hoog- en laagseizoen. Zit je niet vast aan een specifieke reisperiode, kijk dan ook eens of de vliegtickets Curaçao een maandje eerder of later goedkoper zijn. Wil je rond de schoolvakanties of carnaval vliegen naar Curaçao, dan kan zelfs één dag eerder of later al meer dan honderd euro schelen per vliegticket Curaçao!
  3. Standaard bodemprijs/actieprijs voor een los vliegticket Curaçao ligt bij TUI en KLM € 500 (excl. accommodatie en excl. boekingskosten). Mocht je een ticket voor die prijs kunnen boeken, twijfel dan niet te lang. Er is steeds meer vraag naar tickets Curaçao (gemiddeld 2 of 3 vluchten per dag vanaf Amsterdam) en de tickets voor een prijs rond € 500 zijn vaak snel op. Tijdens de TUI Ticket Sale (jaarlijks in januari en september) heb je kans op tickets vanaf 449,-, maar dat is dan ook echt een bodemprijs die je heel snel moet boeken anders ben je te laat.
  4. Let even op als je op de heenvlucht online wil inchecken: Bij TUI is beperkte mogelijkheid om je bagage in te checken, waardoor je alsnog in een lange rij kunt komen te staan. Onze ervaring met TUI is dat ‘ouderwets’ inchecken aan de balie veel sneller is!
  5. Bij online inchecken als je met KLM gaat vliegen naar Curaçao moet je op Schiphol zelf je bagage per koffer via een automaat inchecken. Gaat simpel, maar hierdoor kun je het gewicht van je koffers niet meer middelen: elke koffer op zich mag niet meer wegen dan 23KG!

Hoe lang is het vliegen naar Curaçao

Hoe lang het vliegen is naar Curaçao wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Curaçao kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Curaçao beïnvloeden.

De vluchtduur naar Curaçao wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Curaçao bedraagt 9 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

ED kaart invullen

Wees slim; vul de ED kaart nu alvast online in!

Tijdens de heenreis ontvangt u in het vliegtuig een immigratieformulier, de “de Embarkation en Disembarkation kaart (ED Kaart)“. Dit moet verplicht worden ingevuld in het vliegtuig en u moet het afleveren bij de paspoortcontrole op Hato.

Het is nu ook mogelijk om de ED-kaart vooraf via internet in te vullen! Dit moet wel minimaal 24 uur voor vertrek gebeuren, anders zijn de online gegevens nog niet verwerkt bij aankomst. Zodra u de vliegticket heeft, kunt u de online versie invullen.

Vul de ED-kaart in via: www.edcardcuracao.com

Vliegveld HATO Curacao

Vliegveld HATO Curacao

Van waar vliegt u naar Curaçao?

Kortste vliegtijd Amsterdam (Schiphol) – Curacao (Willemstad)

Wat is de Curacao vliegtijd vanaf Amsterdam? Dit hangt er dus volledig vanaf of je een vlucht met tussenstop hebt geboekt of niet.  Indien je een directe vlucht van Amsterdam naar Curacao neemt, dan zit je ongeveer 9/10 uur in het vliegtuig. Dankzij het tijdverschil tussen Nederland en Curacao verlies je met de heenreis gelukkig niet veel tijd op je vakantie. Je komt vaak in de middag op Curacao en uw vakantiehuis aan. In onze zomertijd is het in Curacao 6 uur vroeger dan in Holland. Tijdens onze wintertijd is dit verschil 5 uur.

 

Kortste vliegtijd Brussel Internationaal – Curacao

Vanaf Brussel is de vliegtijd naar Curacao over het algemeen iets langer dan vanaf Amsterdam, ongeveer 13 uur met tussenstop. Vanaf Brussel gaan er ook voornamelijk vluchten met een tussenstop naar Curacao.

Met TUI naar Curaçao vanaf Schiphol

TUI directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

TUI vliegt dagelijks van Schiphol naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag. Met  TUI vliegen naar Curaçao betekent voor de heenreis meestal direct Amsterdam – Willemstad, maar op de terugweg vlieg vaak eerst nog even via Aruba of Bonaire. Die tussenstop zorgt doorgaans niet voor veel vertraging: snel de nieuwe vakantiegangers er uit en de ‘terugvliegers’ er in. Als het allemaal soepeltjes verloopt ben je met drie kwartier weer in de lucht. Of dit gaat andersom: op de heenreis een tussenstop en de terugvlucht direct naar Amsterdam.

TUI Comfort vs. Comfort Plus

Met Comfort en Comfort Plus biedt TUI stoelen met meer beenruimte en service. De Comfort klasse is voor een paar tientjes extra nog goed betaalbaar en voor het vliegen naar Curaçao zeker het geld waard. De Comfort Plus is met daar weer ongeveer €100,- bovenop wellicht wat prijzig voor het verschil dat je er voor krijgt, zelfs bij een langdurige vlucht als het vliegen naar Curaçao. Ik heb beide ervaren, en met mijn lengte van 2,00 mtr. ging het vliegen naar Curaçao prima in Comfort klasse.

Vliegen naar Curaçao met de Boeing 787 Dreamliner van TUI

Sinds enkele jaren vliegt TUI naar Curaçao met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Dat betekent meer comfort en hiermee is TUI ook op dat punt een sterkere concurrent van KLM geworden voor je vliegticket Curaçao.

Wil je ook genieten van de Dreamliner naar Curaçao?
> Kijk hier voor je goedkoopste TUI Dreamliner ticket naar Curaçao!

Met KLM naar Curaçao vanaf Schiphol

Doorgaans is met KLM vliegen naar Curaçao iets duurder, maar veel mensen betalen dat graag om met KLM te mogen vliegen. Het is maar net waar je voor kiest: wil je je vakantie al op Schiphol laten beginnen, dan zal waarschijnlijk KLM beter bij je passen. Volop service, alles inclusief, en qua stoelruimte is Economy is prima te doen, ook voor grote personen.

KIJK NU wat een vliegticket naar CURACAO kost met de KLM

Let op: Nieuw bij KLM is dat ze hun tickets aanbieden zonder ruimbagage. De ticketprijzen zijn alleen incl. handbagage, max. 12kg. Aangezien de meeste vakantiegangers naar Curaçao toch ook echt wel een koffer mee willen nemen, moet je hiervoor dus nog wel rekening houden met extra kosten. Voordeel hiervan is wel dat je de ticketprijzen nu beter kunt vergelijken met TUI.

KLM directe vlucht naar Curaçao of met tussenstop

KLM vliegt dagelijks naar Curaçao, soms zelfs 2x per dag (totaal gemiddeld 12 vluchten per week). Meestal vertrekt de KLM naar Curacao aan het begin van de ochtend, waardoor je bij rechtstreekse vlucht en zonder vertraging halverwege de middag (lokale tijd) aankomt op Curaçao. Terug vlieg je met KLM vanuit Curaçao in de loop van de middag weg, en ben je dan de volgende ochtend vroeg weer in Amsterdam. Bij KLM kun je duidelijk kiezen of je direct wilt vliegen of dat een tussenstop acceptabel is. De tussenstop is op één van de andere voormalig Nederlandse eilanden (bv. St. Maarten, Aruba of Bonaire). Let goed op bij het boeken: als je heenvlucht een directe vlucht is, wil dat niet zeggen dat de terugvlucht dat automatisch ook is!

Tip: KLM heeft terugkerende acties zoals de Werelddeal Weken. Wil jij het snel horen als er een aanbieding naar Curaçao is? Meld je aan op de Fb pagina van KLM

Een vakantiehuis of appartement op Curacao huren?

Wij hebben een villa voor 2-8 personen of een appartement voor 1-4 personen.