fbpx

1) Parkeerplek regelen P3

Op de ‘Checklist voor uw vakantie naar Curacao’ kan dit niet ontbreken. Op zoek naar een veilige, betrouwbare en voordelige parkeerplek voor je reis naar Schiphol? Boek nu op de officiĆ«le Schiphol Parking P3 Lang Parkeren. Checklist Curacao vakantie

Altijd open, 24/7 en 365 dagen per jaar. En met de gratis snelbus die elke 10 minuten naar de Vertrekhal rijdt, ben je snel bij de terminal, zelfs midden in de nacht. Bovendien, tijdens piekmomenten (zomer- en kerstvakantie) kun je je bagage al bij de bushalte van P3 inleveren, waardoor je niet hoeft te wachten in de rij bij de Vertrekhal. Boek nu op onze website voor de beste prijs en een zorgeloze reis.

1) Pinpas activeren

Wil je op Curacao betalen met je pinpas? Zorg er dan voor dat je je pinpas vooraf instelt op ‘betalen buiten Europa’. Dit kun je eenvoudig zelf doen via de Mijn-omgeving op de website van je bank of in de app van de bank. Als back-up is het aan te raden om een creditcard aan te vragen, die wordt vrijwel overal op Curacao geaccepteerd. Op Curacao kun je terecht met alle reguliere betaalmiddelen, zoals pinnen, creditcards en contant geld uit de muur halen bij de vele pinmachines die je door heel Willemstad tegenkomt.

3) DI Card aanvragenCuracao vakantie

Vergeet niet om vooraf je Digital Immigration Card (DI Card) te regelen voor je reis naar Curacao. Dit is een vereiste om door de douane te komen. De douane van Curacao wil graag weten wie er naar het eiland komt, voor hoe lang en waar je verblijft. Je kunt de DI Card invullen niet eerder dan 7 dagen voor vertrek, maar doe dit uiterlijk 24 uur voor vertrek, anders zul je de douane niet kunnen passeren! Je doet dat op; Ā Digital Immigration Card (DI Card)

Maak gebruik van de E-gate op Curacao

Een groot voordeel van het invullen van het digitale immigratieformulier is dat je op vliegveld Hato gebruik kunt maken van de snelle e-gates bij de douane. Hierdoor hoef je niet meer lang in de rij te wachten om langs het traditionele douane-hokje te mogen waar een douanier je papieren checkt. De e-gates maken het mogelijk om alles elektronisch af te handelen. Houd er wel rekening mee dat het invullen van een digitaal immigratieformulier verplicht is om gebruik te kunnen maken van de e-gates. Ook kinderen jonger dan 18 jaar kunnen niet gebruik maken van de e-gates. Er zijn nog wat ‘spelregels’ voor de e-gates, bekijk hiervoor de video op de website van de luchthaven.

4) Regel je huurauto op Curacao

Als je een beetje de vrijheid wilt hebben om te gaan en staan waar je wilt tijdens je verblijf op CuraƧao, dan is het huren van een auto een must. Het Openbaar Vervoer rijdt niet zo efficiĆ«nt als in Nederland, taxi’s zijn erg prijzig en lopen door de warmte is geen optie. Auto huren op CuraƧao kan al vanaf een paar tientjes per dag, waarmee je meer van het eiland kunt genieten. Denk aan de kleine baaitjes ten westen van Willemstad. Let wel op dat er door de corona-lockdown een structureel tekort aan huurauto’s op Curacao is, dus regel je huurauto op tijd!

Om goed de weg te kunnen vinden in je huurauto op CuraƧao hoef je geen TomTom te huren (op CuraƧao heet dit trouwens een Wara Wara). Je kunt veel eenvoudiger en gratis een offline navigatie-app op je smartphone zetten, zoals Maps.me

Rij niet voordat je hier de belangrijkste tips over autorijden op Curacao hebt gelezen

5) De goede inkopen doen

Bij de Checklist voor uw vakantie naar Curacao mag een beetje inkoop niet ontbreken. Het lijkt misschien alsof je op CuraƧao alleen maar zwemkleding en een tandenborstel nodig hebt, maar denk nog maar eens na! Er zijn nog zo veel andere leuke items om op je shopping list te zetten, zoals spullen om de vliegreis leuker te maken, een nieuwe fles zonnebrandcrĆØme voor al die zonnestralen, een snorkel-set voor onderwateravonturen, een Go Pro om al die onderwatermomenten vast te leggen en natuurlijk nieuwe zwemkleding en een hippe zonnebril. Hier zijn een paar suggesties om je koffer mee te vullen;

De vliegreis

 • Mondkapjes, want safety first!
 • Koffers, tassen & accessoires, want who doesn’t love new luggage?
 • Headset ruisonderdrukking, want wie houdt er nou niet van een stille vlucht?
 • Vakantie doeboek, want wie houdt er nou niet van organisatie..

Zonbescherming

 • Een zonnebril, want wie houdt er nou niet van een paar cool shades?
 • ZonnebrandcrĆØme, want wie houdt er nou niet van bescherming?
 • After-sun, want wie houdt er nou niet van een zachte huid na een dag in de zon?
 • Zonnehoed, want wie houdt er nou niet van een beetje extra bescherming?
 • DEET (anti-mug), want wie houdt er nou niet van minder muggenbeten?

Strand & Zwemmen

 • Zwemkleding dames, want wie houdt er nou niet van een nieuw bikini-setje?
 • Zwemkleding heren, want wie houdt er nou niet van een nieuwe zwembroek?
 • UV-pakjes, want wie houdt er nou niet van bescherming voor de kleintjes?
 • Zwemschoenen, want wie houdt er nou niet van bescherming voor hun voeten?
 • Snorkelset, want wie houdt er nou niet van onderwateravonturen?
 • Tegen zeeziekte, want wie houdt er nou niet van een goede vaart? “
 • Zie voor meer Curacao tips deze checklist;