De leukste activiteiten in Jan Thiel Curacao?

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Jan Thiel Curacao?

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Jan Thiel Curacao? O, echt te veel om op te noemen. Er is, naast chillen, zonnen, genieten, nog zoveel meer te doen in en rond de Jan Thiel Baai. Wat te denken van Beach tennis, snorkelen, hiken, mountainbiken. We hebben hier onder een paar mega leuke suggesties voor jullie neergezet. Voor vervelen in de Jan Thiel Baai heb je dus echt geen tijd…..

Zanzibar op zaterdag

Jan Thiel is echt populair bij zowel de lokale bevolking als de toeristen op de zaterdag. Iedere zaterdag is er een zogenaamd Happy Hour op Jan Thiel waar de drankjes halve prijs zijn. Lokale DJ’s en lokale bands verzorgen de muziek en dat alles geeft een aparte en ontspannen sfeer die doorloopt in de (late) avond. Dus Zanzibar is de plek voor een leuke zaterdagavond.

Jan Thiel heeft zo’n groot aanbod van eigenlijk alles en er zijn nog een aantal aspecten van deze buurt die ik nog moet gaan bekijken. Samengevat: Jan Thiel is een geweldig strand om te zwemmen en te relaxen, er zijn heerlijke restaurants daar en leuke winkeltjes. Een leuke tip voor het weekend is op zaterdag de Happy Hour met gezellige mensen en swingende muziek in de avond.

Meer info op; https://www.facebook.com/curacao.vakantiehuizen/

Zanzibar, the place to be...

Activiteiten Jan Thiel

Activiteiten: duiken, Zapata Flyboard en vertrekpunt voor boottrips

Zoals gezegd, er is veel te doen op Jan Thiel, het strandbezoek, winkelen en eten, maar er zijn ook activiteiten, zoals het Scuba Do duikcentrum, achter Tinto helemaal rechts op het strand. Scuba Do is PADI gecertificeerd en heeft een mooi gemengd aanbod van duiktrips rond Curaçao en de omgeving van Jan Thiel. Ze geven ook volledige duikcursussen tot PADI-certificaat, maar ook een introductie cursus die ik zelf gedaan heb en dat was een unieke ervaring. Op het strand zelf is Zapata Flyboard, waarmee je boven het water “vliegt” staande op krachtige waterstralen die je omhoog houden.

Meer Tips? zie; https://www.facebook.com/Curacao.tips.en.meer

Beachtennis op het strandJan Thiel activiteiten

Gelijk achter hippe strandtent Zanzibar zijn drie velden voor het beachvolley, tennis of wat je ook wil. Ga met je vrienden de uitdaging aan om het luie zweet even weg te werken.

 

Traditie; Nieuwjaarsduik

Al jaren vindt op Jan Thiel bij Zamzibar de nieuwjaarsduik plaats. Met de Unox mutsen op. Een geweldig succes en prachtig om mee te doen of alleen maar te kijken.

Windsurfen

Op het Spaanse water zit een geweldige windsurf school. Daar kan je op laag water perfect surfen en surfen leren

Suppen

Hier kan je ook geweldig suppen langs de mangroves. Heerlijk ontspannen op het mooie Spaanse water veel zien

Neem je snorkels mee ppartement-strand-jan-thiel-curacao

In het Spaanse water en ook de caracasbaai kan je echt prachtige dingen zien tijdens het snorkelen.

Tip; ga zeker snorkelen bij het einde van de caracasbaai! Daar ligt de tucboot al tientallen jaren onder water. Rond deze boot zwemmen heel veel vissen en soms heb je geluk als je een zeepaardje spot. Super beleving

Perfecte mountainbike plek

In de directe omgeving van Vista Royal, jan Thiel en uw vakantiehuis kunt u zo mooi mountainbiken. Een route langs de zoutpannen is zo puur. U ontmoet daar de vele flamigo’s en prachtig natuurgebied.

Ook kunt heel mooi de tocht langs de zee ondernemen richting Mambo beach.

Dichter in buurt kunt u langs de Caracasbaai naar het Quarantaine huis en het Directeursbaaitje een mooi route maken.

Hiken, wandelen voor ieder wat wils

Jan Thiel is echt ingericht voor de sportieve local of toerist. Veel te doen.

Tip; Bezoek ook de sportschool boven de AH. Uitgebreid aanbod en dichtbij. Fijn om de dag mee te beginnen

Zie hier ook de prachtige stranden van Jan Thiel>>

Wat te doen vanuit uw vakantiehuis in Jan Thiel Curacao?

Hoe leuk.... Een eigen villa of appartement?

Er zijn zoveel prachtige tropische huisjes of appartementen te huur in Jan Thiel. Ben je met vrienden of familie ga dan voor de mooie villa’s voor 2-16 personen. Ben je met 1-3 personen dan is wellicht een appartement op een resort super gaaf om te huren