fbpx

Villa kopen Curacao

Vila kopen in Jan Thiel? Wonen op CuraƧao is wonen in een paradijs. Het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en de fijne sfeer die op het eiland heerst, kan voor mensen de reden zijn dat ze erover nadenken om er een (tweede) huis te kopen. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een huis kopen op CuraƧao? Waar moet je op letten en wat moet je weten?Ā 

CuraƧao is een van de zuidelijke Caribische eilanden. Het eiland is een populaire vakantiebestemming door de prachtige witte zandstranden en de mooie onderwaterwereld. Ook veel Nederlanders kiezen dit prachtige eiland als vakantiebestemming. Het is een eiland waar de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden ligt, en waar niet alleen Nederlands wordt gesproken, maar ook Papiaments, Engels en Spaans. CuraƧao is een kleurrijk en multicultureel eiland, waar Willemstad de hoofdstad van is.

Tips voor het kopen van een huis op CuraƧao-Jan Thiel

Een huis is een flinke investering, en daarom is wel zo fijn als je een huis koopt waar je ook echt gelukkig van wordt. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je in je achterhoofd kunt houden wanneer je op CuraƧao op huizenjacht gaat.

1. Ga niet zomaar met een makelaar in zee

Op CuraƧao worden makelaars betaald op commissie, dit houdt kort gezegd in dat ze enkel iets verdienen als ze iets verkopen. Meestal krijgen ze ongeveer 4% commissie van de verkoopprijs. Omdat het geld op deze manier verdiend moet worden, kun je wel bedenken dat er dus makelaars zullen zijn die er alles aan doen om een huis te verkopen. Natuurlijk zijn er ook genoeg makelaars die niet alleen op geld uit zijn, en die met je meedenken, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Voordat je met een makelaar in zee gaat, is het altijd verstandig om wat onderzoek naar deze makelaar te verrichten. Online zijn veel verschillende makelaars op CuraƧao te vinden, waardoor je op je gemak rond kunt kijken en eventuele reviews kunt lezen, zodat je beter voorbereid bent. Voor Jan Thiel is Ruseler de makelaar met goede reviews. Kijk hier het aanbod

2. Koop nooit van fotoā€™s

Makelaars willen niets liever dan een huis verkopen, waardoor het kan zijn dat ze het huis soms iets mooier laten lijken dan het werkelijk is. Daarom is het belangrijk dat je nooit een huis koopt op basis van de fotoā€™s. Dat er een strand op de foto te zien is, betekent namelijk niet dat je daar ook daadwerkelijk uitzicht op hebt. En dat het huis er prima uitziet op de fotoā€™s, betekent niet dat er geen mankementen zijn. Ga daarom altijd eerst zelf kijken, en neem eventueel een onafhankelijk partij in arm om het huis te inspecteren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

3. Check de prijs

Voordat je overgaat tot het kopen van een huis, is het belangrijk om de prijs ervan te vergelijken met andere huizen. Lijkt de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. Daarentegen gebeurt het soms ook dat er vƩƩl meer voor een huis wordt gevraagd, dan het huis daadwerkelijk waard is. Zorg daarom altijd dat je alleen zaken doet met betrouwbare makelaars, en dat je je goed laat informeren over de marktwaarde van een huis. Eventueel kun je ervoor kiezen om een taxatierapport op te laten maken door een onafhankelijke partij, zodat je een idee hebt van de waarde van de woning.

4. Houd rekening met de locatie

Wanneer je een huis zoekt op CuraƧao is het handig om te weten dat het primaire vervoersmiddel op het eiland de auto is. Een fietstochtje is op dit eiland zeker niet altijd veilig, en wandelen is vaak ook geen pretje door de hoge temperaturen. Het openbaar vervoer is daarbij zeker niet zoals je dat in Nederland gewend bent. Heb je dus geen auto of rijbewijs, houd er dan rekening mee dat je geen huis koopt dat erg afgelegen ligt, maar dat je zoekt naar een huis in de buurt van belangrijke voorzieningen. De villawijk Vista Royal-Jan Thiel heeft wat dat betreft alles; vlakbij zee, restaurants maar ook met een eigen supermarkt

5. Denk om de wind

Wanneer je huizen bekijkt, is het slim om ook direct te kijken naar hoe dat huis staat ten opzichte van de wind. Wind is namelijk het enige beetje verkoeling dat je zult vinden, dus het is fijn als die wind jouw huis kan bereiken. Daarnaast zorgt de wind ervoor dat je minder last hebt van muggen.

6. Houd rekening met de regentijd

In de regentijd kan er op CuraƧao in korte tijd heel veel regen vallen. Wanneer je een huis koopt in een lager gelegen gedeelte van CuraƧao, dan heb je meer kans op bijvoorbeeld een ondergelopen kelder. Die kans is vooral groot als je niet goed voorbereid bent. Verstandig is het daarom om naar een huis in een wat hoger gelegen gedeelte te zoeken, zodat je minimale last ervaart van de regentijd. De regentijd in Curacao is van November-januari.

7. Laat je informeren door hypotheekbanken

Als je een huis wilt kopen op CuraƧao en daar een hypotheek voor nodig hebt, dan is het verstandig om eerst eens met een hypotheekverstrekker in CuraƧao om tafel te gaan. De regels die op het eiland gelden (voor het aanvragen van een hypotheek) zijn namelijk anders dan die in Nederland. Om problemen of teleurstellingen te voorkomen, is het daarom belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en beperkingen. Bijvoorbeeld de Vidanova bank of de MCB.

8. Ga eerst huren in de buurt waar u wilt kopen

Als u eenmaal u voorkeur bepaalt heeft is het goed om eerst een week of langer in de buurt te wonen. Zo ontdekt u wat u belangrijk vindt aan een woning en of aan de wijk. Kijk op https://www.vakantiehuiscuracaojanthiel.nl/vakantiehuizen-curacao-jan-thiel-vista-royal-huren/ voor beschikbaarheid indien u in de villawijk Vista Royal wilt kopen.


Permanent wonen op CuraƧao

Ondanks dat CuraƧao onderdeel is van Het Koninkrijk der Nederlanden, kun je je als Nederlander die niet op de Nederlandse Antillen geboren is, niet zomaar permanent op dit eiland vestigen. Voor een permanent verblijf op CuraƧao zul je moeten emigreren, een proces waarbij vergunningen en verblijfstitels komen kijken. Check voordat je een huis koopt eerst goed de regels die voor jou gelden. Niet alleen voor het vestigen in het land, maar ook voor het financiƫle stukje van deze onderneming. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en kom je niet voor verrassingen te staan.


Een huis kopen op CuraƧao

Als je een huis wilt kopen op CuraƧao is het belangrijk om te bekijken naar waar je dan precies zou willen wonen. Kies je voor het wonen op een resort met 24/7 bewaking, of ga je liever in een ā€˜gewoneā€™ straat wonen? En in welk deel van CuraƧao zou je dan een huis willen kopen? Weeg voor jezelf af wat wel en niet belangrijk voor je is, voordat je gaat kijken naar beschikbare huizen. Kies voor het proces van een huis kopen altijd voor een betrouwbare en professionele makelaar die je van transparant advies voorziet. Bij twijfel kun je altijd een onafhankelijk partij inschakelen die het huis voor je inspecteert, zodat je weet wat je koopt. Laat je ook wat betreft een eventuele hypotheek altijd eerst goed informeren. En als laatste misschien wel de belangrijkste tip: koop nooit een huis zonder dat je het in het echt gezien hebt.

Huis kopen in Curacao