Vakantie op Mambo Beach of op de Jan Thiel Baai?

Waar heb je een leukere vakantie op Curaçao? Is de Jan Thiel Baai het leukste stukje of is het juist Mambo Beach?

Dat is een vraag die veel gesteld wordt. En natuurlijk niet onbelangrijk. Je wilt het beste uit je vakantie naar Curaçao halen. Maar eigenlijk zijn het allebei prachtige plekken om je vakantie in Curaçao te vieren.

De grote verschillen tussen een Mambo en Jan Thiel vakantie. Mambo of Jan Thiel?

Mambo Beach in het kort

Mambo is grootschaliger. Het heeft een 1,5 km lang strand met de diverse restaurants, winkeltjes en strandtenten zoals Chill en Bonita. Dat geeft daarom al meer reuring. Het is dus wat drukker maar overdag is er over het algemeen genoeg plek om heerlijk aan het strand te liggen.

In de avond is op Mambo Beach dus voor de feestbeesten gewoon wat meer te beleven. Dus ben je jong en zoek elke avond vertier dat heeft Mambo meer mogelijkheden dan Jan Thiel Baai.

Jan Thiel Baai in het kortJan thiel baai lucht

Jan Thiel Baai is wat kleiner en daardoor wat overzichtelijker en wat rustiger qua geluid en muziek. Jan Thiel Beach zet voornamelijk in op strandgasten. Met een ruim aanbod van leuke lunchplekjes en in de avond sfeervolle restaurants. Zoals Zest Beach cafe en Tinto. Maar vergeet ook niet de wereld beroemde Happy hour bij Zanzibar op zaterdag. Daar moet je echt geweest zijn. Leuk voor jong en oud

De stranden van Jan Thiel zijn wat minder groot maar het is er eigenlijk nooit te druk. Zeker voor kinderen is dit een leuk strand. Je kan er ook paddel spelen, snorkelen etc.

Conclusie

Wellicht kan je zeggen dat Jan Thiel Beach heel fijn is voor gezinnen en voor degene die niet zo zeer in de drukte willen zitten. Maar wel lekker zo nu en dan verwend willen worden. Mambo Beach is zeker voor de jonge bezoekers die willen feesten de juiste locatie.

Ze liggen op 15 minuten van elkaar dus je kan ze sowieso beide bezoeken als je vakantie op Curaçao viert.

Voor meer verschillen tussen Jan Thiel Baai en Mambo Beach zie hieronder;

Leuke facebookpagina; Curacao TIPS

Curacao vakantiehuis Jan Thiel

Een Vakantie op het Mambo Beach CuracaoMambo beaches

Zoek je dus liever wat meer de drukte op dan is Mambo Beach mogelijk wat voor jou. Eigenlijk heet het strand hier Sea Aquarium Beach maar door de populaire strandtent Mambo die hier ooit zat, is het nu beter bekend als Mambo Beach. Het grote strand is prachtig met wit zand en vol met palmbomen (en strandbedjes). De helderblauwe zee is rustig door de verschillende baaitjes die gecreëerd zijn met grote stenen.

Hier vind je ook de vele grote resorts en Beach clubs langs een boulevard met winkels en zelfs een Hollandse snackbar. Overdag is het genieten op het strand en in de avond is hier altijd wel ergens een feestje te vinden. Qua ligging zit je op een kwartiertje van het centrum van Willemstad dus wat dat betreft nog vrij centraal.

Favoriete adresjes bij Mambo Beach om te overnachten: Misschien wel het allermooiste resort van Curacao is Kontiki Beach Resort. Het resort staat vol palmbomen en er is veel gebruik gemaakt van houten materialen. Er is een prachtig tropisch zwembad en je verblijft in een idyllische bungalow. Een ander goed resort bij Mambo Beach is LionsDive. LionsDive ligt aan een spierwit privé strand, vol wuivende palmbomen en het zeewater is hier kraakhelder blauw. Als je liever verblijft in een luxe villa dan heeft Jan Thiel meer opties.

Favoriete plekjes bij Mambo Beach om te lunchen of dineren:

Op Mambo zijn heel veel plekken om heerlijk te eten. Zelfs al heb je trek in een kroket of een patatje dan kan dat. Er is een heuse snackbar. Wil je echter wat beter zitten ga dan naar Mood. Deze zit aan het einde van de Mambo boulevard. Je zit daar geweldig en het eten is top.Mambo Bonita

Maar ook bij Chill (gave strandtent) en Bonita zit je super gezellig. Voor een feestje in de avond kijk dan waar de gezellige happy hours zijn. Maar je zal ongetwijfeld belanden bij Cabana. Deze super plek heeft vaak leuke feesten en optredens met artiesten of DJ’s. Op vrijdag is het een leuke drukte van belang vanaf 17.00 uur bij Chill en het naastgelegen Bonita

Een Vakantie op de gezellige Baai van Jan Thiel

Jan Thiel Baai ligt het meest oostelijk. Net als bij Mambo Beach vind je ook hier veel hotels, restaurants en Beach clubs. Jan Thiel richt zich wat meer op de Nederlands toerist. Vandaar dat hier zelfs een supermarkt met Albert Heijn producten is. Het is allemaal een stukje kleiner en iets minder massaal dan Mambo Beach. Als we moeten kiezen tussen het strand van Mambo of Jan Thiel dan vinden dat dus nog een lastige keus. Jan Thiel Baai

Het strand van Jan Thiel is uitgerust met prachtige faciliteiten om te genieten van een zonnige dag op het strand. Lekker eten en drinken, maar ook stoelen en tafels passend bij de gelegenheid.

Reuring of relaxed chillen

Wil je reuring ga dan lekker bij Zanzibar op het strand liggen. Wil je wat meer luxe kies dan voor een Gazebo bij Zest of voor een chill ligbed van Papagayo. Het strand is uitstekend geschikt om te snorkelen en de locatie biedt goede parkeergelegenheid en beveiliging.

Als je van snorkelen houdt en vissen wilt zien, zijn er veel betere plekken. Maar als uw ding is om te ontspannen, zonnebaden, genieten van een strand met kristalhelder water, zult u er geen spijt van krijgen.zanzibar Jan Thiel beach

Op beide stranden zul je je niet vervelen op je vakantie in Curaçao

Onze favoriete adresjes bij Jan Thiel Baai:

Je hebt hier 5 leuke resorts vlakbij de stranden. Bijvoorbeeld bij het  Papagayo Beach Resort verblijf je in een grote bungalow met veranda en geweldig uitzicht over de zee of op de mooi aangelegde tuin. Maar ook het Chogo Resort is geweldig om te verblijven.

Vlak achter deze resorts liggen de zoutpannen van Curaçao en je kunt hier vaak in de ochtend grote groepen flamingo’s spotten. Aan de andere kant van de zoutpannen, op een heuvel gelegen ligt Plantation Jan Thiel Lodge. Dit oude landhuis is omgetoverd tot een mooie lodge met 6 kleurrijke kamers en een fijn zwembad.

Of kies voor en van de sfeervolle villa’s direct naast de stranden van Jan Thiel. Vaak hebben deze meer ruimte, privacy en luxe. En…. Veelal met een eigen privé zwembad. Hoe lekker!

Fijne vakantie!

Design Villa's Jan Thiel

Vakantievilla's Vista Royal Curacao

Een hele villa voor jezelf?

Bed&Breakfast Jan Thiel

Bed&Breakfast Jan Thiel

Hippe BNB's

Winkelen in Curacao

Shoppen in Curacao

Shop till you drop...