fbpx

Auto rijden op Curacao; Een paar tips…

Ben jij klaar voor een unieke autorijervaring op het prachtige eiland Curacao? Als toerist kun je je verwachten aan een ontspannen verkeerssfeer, waarbij de verkeersregels niet heel anders zijn dan waar je gewend bent. Onthoud wel dat de inwoners van Curacao alles met de auto doen, dus houd rekening met veel verkeer op de weg.

auto rijden op Curacao
Weg naar Westpunt

Maar wees gerust, de wegen zijn rustig en er wordt niet snel te hard gereden. Bovendien zijn de meeste auto’s op Curacao voorzien van een automatische versnellingsbak, waardoor je nog meer kunt genieten van de prachtige omgeving. Zo valt het auto rijden op Curacao reuze mee!

Let op deze afwijkende regels bij het auto rijden op Curacao

1) Voorrang bij T-splitsing
Op een T-splitsing moet degene wiens rijrichting doodloopt altijd voorrang geven aan het verkeer op de doorgaande weg. Het is dus niet zo dat standaard verkeer van rechts voorrang heeft.

2)De voorrang op rotondes
Op Curacao zijn er verschillende rotondes en knooppunten waar verkeer omgaat. Sommige doorgaande routes zijn drukker dan andere en het kan voorkomen dat automobilisten zwaaien om de rotonde op te mogen. Het is belangrijk op te letten dat de voorrangsregels van rotonde tot rotonde verschillen en zelfs op één rotonde kunnen de regels per oprit variëren. Wees daarom altijd alert en volg de verkeersregels.

3)Bij aanrijding ALTIJD de Roadservice bellen
Bij een aanrijding moet je ALTIJD de Curaçao Road Service inschakelen met telnr. 199. Je zult dit ook wel verteld krijgen door het autoverhuurbedrijf, maar doe je dit niet dan kun je echt problemen krijgen met je verzekering.

4)Pas op bij natwegdek
Als de weg nat is van de regen, is het belangrijk om voorzichtig te rijden. Door de stof en vuiligheid kan het wegdek glad zijn, dus het is aan te raden om afstand te houden van andere voertuigen en een lagere snelheid aan te houden. Het is ook belangrijk om om de plassen heen te rijden, omdat het niet altijd duidelijk is of het een klein oppervlakkig plasje is of een diepe kuil van een slecht onderhouden wegdek. Dit kan leiden tot onverwachte gevaren en schade aan de auto.

Tanken is de helft goedkoper

En als je gaat tanken, let dan op dat je vooraf betaalt voordat de pomp begint te lopen. Maar het goede nieuws is dat je omgerekend maar net iets meer betaalt dan één euro per liter! Dus trek je rijschoenen aan en ontdek Curacao met de auto. Je zult het niet snel vergeten!

Navigatiesysteem of via een app?

Ben jij klaar voor een onvergetelijke autorijervaring op het prachtige eiland Curacao? Je hoeft je geen zorgen te maken over een navigatiesysteem, want met een kaart van Willemstad en een offline navigatie-app op je telefoon, ben je helemaal klaar voor de rit. Je zult snel de weg leren kennen en zelfs de grotere wegen kunnen aan elkaar koppelen. En als je toch een keer een straat zoekt, vraag gerust de behulpzame inwoners van Curacao om hulp. Let wel op tijdens het rijden op de weg naar Westpunt, want hier wordt soms hard gereden en veel ingehaald. Maak deze autorit een onvergetelijk avontuur, zonder zorgen over navigatie!

Of laat de kaart thuis en ga voor de ultieme navigatie-ervaring op Curacao! Met een offline navigatie app op je smartphone hoef je je geen zorgen te maken over slechte internetverbinding of hoge kosten. Download de kaart van Curacao alvast thuis en zet je GPS aan, zo is de app altijd klaar om je van A naar B te leiden. Probeer bijvoorbeeld MapFactor: GPS Navigation (Android) voor een betrouwbare en gebruiksvriendelijke navigatie-ervaring.

Het kan soms even zoeken zijn naar een bepaalde straat of adres op Curacao, omdat sommige straten meerdere namen hebben of straatnaambordjes verdwenen zijn. Maar geen zorgen, de gemiddelde Curaçaoënaar is zeer behulpzaam en altijd bereid om te helpen. En als je echt niet weet waar je moet zijn, vraag gewoon even om hulp!

Kijk ook deze NOS Journaal Zomercolumn van Dick Drayer voor een grappig beeld van het verkeer op Curacao.

 

Restaurants hebben veelal shuttle service

Laat je rijden tijdens je vakantie op Curacao! Rijd zorgeloos rond terwijl je geniet van het prachtige eiland, maar als je ’s avonds wilt uitgaan en een drankje wilt drinken, hoef je je geen zorgen te maken over hoe je thuis komt. Veel restaurants bieden gratis shuttle service aan van en naar veel toeristische accommodaties. Dus check vooraf of het restaurant je gratis kan ophalen en weer thuis brengen, zodat iedereen die wil kan genieten van een drankje zonder zorgen. Rijd zorgeloos, geniet van je vakantie en laat je rijden!

Een auto huren op Curacao?

Ben je in de buurt van Jan Thiel dan is Russeler.com een van de beste verhuurders als het gaat om betrouwbaarheid, nieuwe auto’s, vriendelijkheid en service. (je betaalt bijvoorbeeld geen borg). Je bent tenslotte op vakantie en je wilt geen gedoe! Maar op internet vind je veel autoverhuur bedrijven. Maar kijk goed naar reviews en betrouwbaarheid van verhuurder en auto. Zie ook Auto huren op Curacao

Heel veel plezier met het auto rijden op Curacao!

Lees hier meer over auto huren op Curacao