Hip winkelen op Curacao

Shoppen in Curacao

Dat kan zeker heel leuk zijn. Er zijn genoeg bijzondere plekken om te shoppen in Curacao. Maar… verwacht er geen PC of luxe straten met veel keus. Doe het vooral omdat je het fijn vind om te zien hoe het in Curacao aan toe gaat als je winkelt. Hieronder enkele suggesties die absoluut de moeite waard zijn om naar toe te gaan.

Renaissance Mall and RiffortShoppen in Curacao

De Renaissance Mall en het Rif Fort liggen beide aan de kust in Otrobanda. Je vindt er hoofdzakelijk exclusieve winkels zoals Guess, Breitling, Armani en Hilfinger maar ook een vestiging van Mango en Starbucks. Prijzen liggen over het algemeen wel wat hoger dan in Nederland maar je kunt er natuurlijk altijd even rondneuzen. Het Rif Fort is een voormalig verdedigingswerk dat sowieso leuk is om te bezoeken. Naast enkele winkeltjes vind je er een reeks restaurants en bars waar van donderdag tot en met zaterdag ook kleinschalige optredens plaatsvinden.

Willemstad (Punda en Otrobanda)

Een wandeling door Punda is sowieso al een aanrader maar het wordt helemaal leuk als je weet dat achter de pastel gekleurde gevels, veel leuke winkeltjes schuil gaan. Met name de Heerenstraat en Madurostraat bieden een divers winkelaanbod waar zowel internationale merkkleding als lokale kleding verkocht wordt in boetiekjes. Door de aangename mix van winkels, horeca en bezienswaardigheden kun je hier rustig een halve dag winkelend doorbrengen.

https:stadswandeling CuracaoTIP: Doe een stadswandeling met Jacqueline. https://www.dundutours.com/

 

Winkelen op Mambo

Mambo Beach boulevard

Op Mambo Beach vind je een leuke  winkels op een twee verdiepingen tellende boulevard; Beach Boulevard. De moderne boetiekjes bieden vooral veel badmode die je na aankoop direct uit kunt proberen op het strand dat hier letterlijk voor de deur ligt. Naast winkels vind je op de boulevard ook fijne lunchadresjes, restaurants en bars.

Beach Plaza Jan Thiel

Jan Thiel is een luxe wijk van Willemstad, net ten oosten van de stad. Direct langs het strand van Jan Thiel vind je een klein winkelcentrum met een paar chique boetieks met enkele unieke items. Bezoek de winkels voordat je naar het strand gaat, wellicht vind je iets dat je leuk vindt. Je vindt er ook een verscheidenheid aan luxe restaurants, een casino, een spa & wellness-centrum en een Italiaanse ijssalon.

TIP: Haal een heerlijk Italiaans ijsje bij Bella Italia!

Zuikertuintje Mall

De overdekte Zuikertuintje Mall en het naastgelegen Bloempot Shopping Center, is vrijwel geheel gericht op de wensen van het Nederlandse publiek dat naar Curaçao komt. Je vindt er enkele bekende zaken zoals Espirit, Lacoste, Bruna, Jamin, Tommy Hilfiger, Hugo Boss en een DA Drogisterij. Lekker eten kan er onder andere bij Indonesisch restaurant Sambal, Grand Café de Heeren en Royal Thai restaurant. Voor kinderen is er een kleine speeltuin in Bloempot Shopping Center waar je als ouder lekker uit kunt rusten op het grote terras van Délifrance.

TIP, Lees ook zeker; Is een vakantie in Curacao duur?

Het gezellige Zuikertuintje

Bespaar direct op je Curacao Vakantie!

Zie hier de 8 beste bespaartips

Deze 8 tips maken je vakantie echt goedkoper!>>

Je eigen tropische plek onder de zon? Huur een vakantiehuis of appartement op Curacao

Huur direct van de eigenaar en betaal geen commissie. Zie de prachtige villa’s voor 2 tot en met 16 personen ( vanaf €70,- per nacht)