fbpx

Is vakantie Curacao duur?

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen van onze bezoekers: Is Vakantie in Curacao duur? Ons antwoord: Curaçao is zo’n eiland waar je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je hebt er de luxe hotels en resorts, de meest mooie restaurants en meest prachtige stranden en beach clubs. Maar ja, dat kost natuurlijk wel meer dan de minder luxe.

Veelal Hollandse prijzen of lager

Maar over het algemeen kan je zeggen dat de wat luxere plekken niet boven de Nederlandse strand prijzen gaan. En veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de Franse kust.

Gelukkig zijn er een aantal manieren die ervoor zorgen dat je hier optimaal kunt genieten zónder dat je je bankrekening helemaal hoeft te plunderen. Zie ook: 8 tips om te besparen op je Curacao vakantie

1) Het snelste verdient; Verblijf en reiskostenIs Curacao duur?

Het duurste is veelal je verblijf en vliegticket. Deze prijzen verschillen heel erg van in welke periode je komt. Met kerst is het het duurste en in juni en september vaak het goedkoopst om naar Curacao te reizen.

Kijk hier voor de scherpste last minutes vliegtickets

2) Locatie, Locatie…

Ook is de locatie waar je verblijft van belang. Hoe meer je naar het westen van Curacao je vakantie houdt hoe minder prijzig. Voor duikers is het daar prachtig. Maar in het westen van Curacao zijn minder gezellige restaurants en ook minder supermarkten. Daar staat tegenover dat er in het westen van Curacao de meeste baaitjes zijn.

In het oosten van Willemstad tot Jan Thiel is het meeste te doen en zit ook de gezelligheid. Met leuke strandtenten en legio restaurants. Het is tevens  ook het meest veiligste deel van Curacao. We hebben de mooiste  villa’s van Jan Thiel voor jullie hier op een rijtje gezet.

Vanwege de sfeer en veiligheid zijn de Jan Thiel stranden en Mambo Beach het meest populair. Je vindt hier omheen dan ook de leukste strandtenten en restaurants. Als ook de lekkerste bedjes en strandstoelen om te chillen op het strand. Hier lees  je alles over de hippe stranden van Jan Thiel

Maar waar je ook verblijft het zeker een aanrader om een paar dagen het eiland en haar tropische baaitjes te verkennen. Of een mooie hike of bike te doen in de zoutpannen van Jan Thiel.

3) Kosten van uit eten in CuracaoRestaurants Curacao

De avonden zijn heerlijk in Curacao. Nog steeds zo’n 28 graden…. Dan wil je graag gezellig uit eten. Dan is Zest een absolute aanrader. Daar zit je heerlijk met je voeten in het zand te genieten van de beach bar. Gerechten v.a ± €15-20. Vlak in de buurt zit Pops place. Daar kun je al eten v.a. €8,00 en krijg je de super vrolijke bediening en toplocatie aan de zee er ook bij. Zo zie je er is in Curacao van alles wat.

Sfeervol uit eten? De top 5 restaurants van Jan Thiel

Curacao websites:
http://curacao.startclub.nl

Curacaovakantie
http://curacaovakantie.expertpagina.nl

Zie ook deze 8 bespaartips Curacao

Maak je vakantie zo goedkoper!

Je kan je Curacao vakantie net zo duur of goedkoop maken met deze tips. Besparen is zeker te doen op deze wijze. Kijk hier!