Bezienswaardigheden in CuraƧao

Wat te doen op Curacao? De Top 10

Wat te doen op Curacao? De Top10. Je bezoek aan CuraƧao staat natuurlijk in het teken van de zon & zee. Maar er valt ook veel te zien op het eiland. Natuurlijk bezoek je het gezellige en pittoreske Willemstad, hier vind je verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Op CuraƧao kom je ook fraaie natuur tegen. Bezoek de Hato Grotten en het indrukwekkende Christoffel Park.

Dit is onze top 10 bezienswaardigheden op CuraƧao.

Waar is wat in Curacao?

Wat te doen in Curacao; De top 10

Wat te doen op Curacao

1) Christoffel ParkWat te doen op Curacao

In het noordwesten van CuraƧao ligt het Christoffel Park, een nationaal park met een uitbundige flora en fauna: inheemse herten, cactussen, zogeheten dividivibomen, schitterende bloemen en kleurrijke vogels. In dit park groeien enkele bijzondere en zeldzame soorten orchideeƫn.

Je kunt dit park op verschillende manieren bezoeken: per auto, op de fiets, op een paard of wandelend. Er zijn vier autoroutes over geasfalteerde wegen, een four-wheel-drive is dus niet nodig. Verder zijn er acht uitgestippelde wandelroutes. Een daarvan gaat naar de top van de Christoffelberg (335 meter hoog). Deze wandeling wordt vooral ā€™s ochtends vroeg gedaan, voordat de zon te warm wordt. Bij volle maan wordt deze tocht ook wel ā€™s nachts ondernomen, met een barbecue op de berg.

Het CuraƧaose witstaarthert werd waarschijnlijk door de Arowak indianen in de 14e en 15e eeuw van het Zuid-Amerikaanse vasteland naar het eiland gebracht. Het is nu een beschermde diersoort en er zijn speciale excursies bij zonsondergang om het witstaarthert te zien. Aangezien de groepen beperkt zijn tot acht deelnemers, is reserveren via de website noodzakelijk.

Handig om te weten

Website: Christoffel Park
Adres: Savonet Z/N, West Point
Openingstijden: 07.30 ā€“ 16.00 (zondag 06.00 tot 15.00)
Toegangsprijs: $ 12,00, 6 ā€“ 12 jaar $ 4,50, onder 6 jaar gratis

Wat is er te doen in Curacao? De top 10

2) Hato Grotten

Ver voor de komst van Europeanen naar CuraƧao werden de Hato Grotten ten noorden van Willemstad al als onderkomen gebruikt door de oorspronkelijke bevolking, de Arowak indianen. Uit die tijd stammen rotstekeningen die zoā€™n 1500 jaar oud zijn. Later werden de grotten een toevluchtsoord voor ontsnapte slaven. De Hato Grotten liggen vlak bij het vliegveld van CuraƧao dat ook Hato heet.

Stelt u zich niet voor dat dit nauwe grotten zijn waar u doorheen moet kruipen. Nee, de Hato Grotten zijn ruim, er zijn goede wandelpaden aangelegd en er is verlichting. Misschien zal de echte grottenliefhebber dit wat tegenvallen. Toch is een rondgang door de druipsteengrotten een belevenis. Er zijn prachtig gevormde stalactieten en stalagmieten met tot de verbeelding sprekende namen als Piratenkop, Zeeschildpad en Bonenstaak. Verder zie je er ondergrondse riviertjes en watervallen. Ook huist er een kolonie vleermuizen in de Hato Grotten. De rondleiding begint ieder heel uur, vanaf 09:00 uur, de laatste rondleiding start om 16.00.

Handig om te weten

Website: Hato Grotten
Adres: Rooseveltweg, tegenover Hotel Holland
Openingstijden: 09.00 ā€“ 16.00
Toegangsprijs: volwassen vanaf 13 jaar $ 9,00, kinderen t/m 12 jaar $ 7,00

Zoveel te doen in Curacao

De Top 10. Wat te doen op Curacao?
3) Zeeaquarium & Dolfijnschool

Even ten oosten van Willemstad werd in 1984 het CuraƧao Sea Aquarium geopend. Je kunt er kennismaken met de onderwaterwereld rond CuraƧao: pijlstaartroggen, zeeschildpadden, haaien en kleurrijke tropische vissen. Je kunt zelf een duik nemen in dit aquarium of het zeeleven bekijken vanuit de observatieboot. Dit aquarium is uniek, omdat er continu vers zeewater naar binnen stroomt. Geregeld worden de zeedieren gevoerd en u wordt van harte uitgenodigd daar actief aan deel te nemen.

De observatieboot is een semi-duikboot met in het onderwaterdeel grote ramen, zodat u een goed zicht heeft op het koraalrif en de vissen. Tijdens de Ć©Ć©n uur durende rondvaart zie je ook scheepswrakken op de zeebodem.

Verder is er in het zeeaquarium een schelpententoonstelling en kun je in de filmzaal meer te weten komen over het leven in de CaraĆÆbische Zee. Naast het aquarium ligt een schitterend strand, waar je kan bijkomen van alle indrukken.

Een aparte afdeling binnen het zeeaquarium wordt gevormd door de Dolphin Academy. De dolfijnen leren daar de kunstjes die ze opvoeren in dagelijkse shows, om 10.30, 13.30 en 16.30. Maar je kan er zelf ook van dichtbij met ze kennismaken. De Dolphin Academy biedt diverse programmaā€™s aan. Zo kun je in open zee met de dolfijnen duiken of zwemmen, maar dat kan ook in een afgeschermde lagune. Voor mensen die niet zo goed kunnen zwemmen en voor jonge kinderen is er een speciaal platform waarop u tot uw middel in het water staat. De trainers geven veel uitleg over het gedrag van de dolfijnen en hun bouw.

Voor iemand die alles over dolfijnen wil weten is er een driedaagse cursus, Dolphins-in-Depth. Een ander cursus duurt vijf dagen en daarin leert u de basisbeginselen van het trainen van dolfijnen met als examen deelname aan een van de dolfijnenshows.

Handig om te weten

Sea Aquarium

Website: Sea Aquarium
Adres: Bapor Kibra Z/N (bereikbaar vanaf Dr. Martin Luther King Boulevard)
Openingstijden: 08.00-17.00
Toegangsprijs: volwassene $ 21,00, 5-12 jaar $ 11,00, onder 5 jaar gratis

De mooie Pontjesbrug van Curacao

4) De Pontjesbrug

De Koningin Emmabrug is een pontonbrug (drijvende rug) over de Sint Anna Baai. De brug staat ook bekend als de swingende oude dame, omdat zeĀ open en dicht zwaait om schepen in en uit de natuurlijke haven te laten. Een waar spektakel! Als je geluk hebt, kun je een groteĀ cruiseschip of containerschip de haven binnen zien varen.

Een belĀ geeft de naderende opening van de brug aan, zodatĀ voetgangers tijd hebben om de brug te verlaten. Spoedig daarna zullen de toegangspoorten sluiten. Je kunt er in feite voor kiezen om op de brug te blijven als deze open gaat, maar kies verstandig want je kunt de brug alleenĀ verlaten als deze weer dicht gaatĀ en dit kan tot wel 45 minuten duren afhankelijk van het passerende schip.

TIP: Wanneer de brug voor langere tijd open is (blauwe vlag) en je naar de andere kant moet, kun je gebruik maken van de gratis veerdienst op ongeveer 100 meter van de brug.

Zoveels leuks te ontdekken in Curacao

5) De zoutpannen van Jan Thiel

In het verleden werd de zoutpannen van Jan Thiel, gelegen ten oosten van Willemstad, gemaakt om zout te winnen uit zeewater. Water uit de oceaan werd naar de zoutpannen geleidĀ en vervolgens afgeslotenĀ waardoor het water verdampte en het zout achterbleef.

Vandaag de dag worden de zoutpannen niet meer gebruikt, maar ze zijn nog wel intact. Vanwege de schoonheid en de rust van dit gebied is het zeer geliefd. Veel mensen komen hier om te genieten van een lange wandeling, fietstocht of om naar vogels te kijken. De ondiepe zoutwatermeren zijn de perfecte omgeving voor flamingo’s en andere vogels die op zoek zijn naar voedsel. Een prachtig gezicht om te zien.

TIP: Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de zoutpannen. Als je nog meer van de natuur wilt genieten kun je de zoutpannen via Park Sorsaka betreden.

Ook onder water is er veel te doen op Curacao. Ga het echt ontdekken!

6) Snorkelen/zwemmen bij de Tugbootppartement-strand-jan-thiel-curacao

Een van de mooiste snorkel- en duiklocaties op CuraƧao is de Tugboat, vernoemd naar de sleepboot die hier jaren geleden is gezonken. Het wrak ligt slechts 5 meter diepĀ en is zeerĀ toegankelijk voor snorkelaars. Je moet deze locatie makkelijk kunnen bereiken vanafĀ de oostzijde van de Caracasbaai,

De Tugboat locatie is prachtig met veel verschillende vissen rond het wrak en langs de klif.

TIP: Boek een tour als je de beste snorkel locaties wilt ontdekken. Je gids kan je de beste plekjes laten zien.

Tip 2; Ga met de beste duikschool (volgens Tripadvisor) naar de Tugboot . http://www.curious2dive.com/

7) Kano met Glasbodem

HOE GAAF…Beleef het ultieme avontuur in de prachtige Caracasbaai, vlakbij de Vakantiehuizen van Jan Thiel. Doe mee aan een supergave activiteit en bewonder de onderwaterwereld van dichtbij met onze glasbodem kano’s. Peddel relaxed langs de kustlijn terwijl je geniet van de mooiste vissen, koraal en zelfs gezonken bootjes.

Onze gids neemt je mee naar de beste plekken en zorgt dat je niets mist tijdens de tour. Ideaal voor gezinnen en geschikt voor 2 personen per kano, dus breng je partner of vrienden mee voor een gezellige ervaring. Reserveer nu en beleef het ultieme avontuur in de Caracasbaai. vanaf ā‚¬48,00

https://www.crystalclearcuracao.com/

+5999 6736097

Te doen in Curacao; De top 10

Jan Thiel activiteiten

8) Hofi Pastor

Hofi PastorĀ is een kleine boomgaardĀ dieĀ de oudste boom van CuraƧaoĀ huisvest. Een grote indrukwekkende kapokboom van meer dan 400 jaar oud. De boomgaarden ligt naast de grote gele rooms-katholieke Kerk in Barber,Ā in het westelijke gedeelte van CuraƧao, zoā€™n 40 minuten rijden vanaf Willemstad. Er zijn twee verschillende wandelroutesĀ in Hofi Pastor waaronder een route naar de ruige noordkust. Beide wandelroutes duren ongeveer een half uur en zijn 2 kilometer lang. Trek goede wandelschoenen aan, smeer je in met zonnebrandcreme en muggenspray.Ā Het hofje is de perfecte plek om vogels te spotten, maar je komt ook leguanen, vlinders en andere dieren tegen.Ā De toegangsprijs is een paar Antilliaanse gulden en daar krijg je veel voor terug.Ā Hofi Pastor is geopend van zondag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur

Als je op zondag Hofi Pastor bezoekt kan je dit combineren met een bezoekje aan de locale markt in het plaatsje Barber.Ā Je vindt deze markt op loopafstand. Het echte Curacao leer je hier kennen. Op de markt wordt veel eten verkocht, maar je kunt er ook terecht voor leuke handgemaakte snuisterijen en plantjes. Echt een aanrader als je in de buurt bent. De markt is iedere zondag.

http://hofipastor.org/

TIP: Achter de kerk vind je een klein pannenkoekenrestaurant, KlosterkĆ¼che. Ze zijn geopend in de avond op maandag, dinsdag, zaterdag en zondag. Dit mag je zeker niet missen in de ‘Wat te doen op Curacao? De Top10′.

Zoveel te ondernemen in Curacao

9) Carnaval van CuraƧao

Het Carnaval van CuraƧao is bepaald niet beperkt tot de eigenlijke carnavalsdagen. De feestelijkheden beginnen meestal al in de eerste week van januari. Dan trekken carnavalsgroepen al dansend door de straten. Ook organiseren ze zogeheten jump-ups (in de openlucht) en jump-ins (overdekt). Dit alles is bedoeld om geld in te zamelen voor deelname aan de grote carnavalsmarsen, tijdens het eigenlijke carnaval.

De carnavalsweek begint met een parade door kinderen, de grote parade wordt gehouden op carnavalszondag en op de laatste dag is er een grote Farewell Parade. Dit is tropisch carnaval in optima forma: kleurrijk, uitbundig en muzikaal. Het carnaval gaat gepaard met een Tumba Festival, waar de beste lokale componisten, zangers en muziekgroepen optreden. Tijdens dit festival wordt het officiƫle carnavalslied van dat jaar gekozen, een enorme eer. Er is een apart Tumba Festival voor kinderen. Ook daar wordt een winnend liedje gekozen dat gezongen wordt tijdens de kinderparades.

Het carnaval wordt afgesloten met het verbranden van Rei Momo. Deze pop gevuld met stro is het symbool van het kwade: zonden, ongeluk en onvruchtbaarheid. Deze verbranding vindt plaats na de Afscheidsmars (Marcha di Despedida) en gaat gepaard met vuurwerk.

Je hebt een topvakantie in Curacao

De Top 10. Wat te doen op Curacao?

10) Maak een foto bij het Curacao Sign borden als herinnering

Dit hoort er zeker bij in de ‘Wat te doen op Curacao? De Top 10′. Zoals vele geweldige bestemmingen heeft ook CuraƧao een iconische snapshot sign of beter gezegd twee. Je kunt de oversized CURACAO (geschilderd in de kleuren van Curacao) en DUSHI signs vinden in Punda aan het Koningin Wilhelminaplein. Uiteraard moet je een selfie maken van het teken voor je foto-album of tijdlijn, en vergeet het DUSHI sign niet!

TIP: Je kunt gemakkelijk het hele teken in beeld krijgen door niet recht voor maar juist links van het teken te gaan staan, dit levert meteen een spannendere compositie op!

Maak je eigen foto

Zoveel leuks te doen en altijd 30 graden….
Genieten in de tropen begint bij de leukste locatie. Vind hier een leuk resort of een van de gave vakantiehuizen in Jan Thiel Baai