Curacao vliegtijd

CuraƧao vliegtijd.Ā  Schiphol

KLIK hier voor goedkope aanbiedingen van de KLM

  1. Rechtstreeks vliegen naar CuraƧao duurt 9 Ơ 10 uur (afhankelijk van de wind), maar op de heen- en/of terugreis maak je misschien een tussenstop op ƩƩn van de andere eilanden in de regio, bv. Aruba of St. Maarten.
  2. De ticketprijzen voor vliegen naar CuraƧaoĀ lijken sterk te schommelen tussen hoog- en laagseizoen. Zit je niet vast aan een specifieke reisperiode, kijk dan ook eens of de vliegtickets CuraƧao een maandje eerder of later goedkoper zijn. Wil je rond de schoolvakanties of carnaval vliegen naar CuraƧao, dan kan zelfs Ć©Ć©n dag eerder of later al meer dan honderd euro schelen per vliegticket CuraƧao!
  3. Standaard bodemprijs/actieprijs voor een los vliegticket CuraƧao ligt bij TUI en KLM ā‚¬ 500 (excl. accommodatie en excl. boekingskosten). Mocht je een ticket voor die prijs kunnen boeken, twijfel dan niet te lang. Er is steeds meer vraag naar tickets CuraƧao (gemiddeld 2 of 3 vluchten per dag vanaf Amsterdam) en de tickets voor een prijs rond ā‚¬ 500 zijn vaak snel op. Tijdens de TUI Ticket Sale (jaarlijks in januari en september) heb je kans op tickets vanaf 449,-, maar dat is dan ook echt een bodemprijs die je heel snel moet boeken anders ben je te laat.
  4. Let even op als je op de heenvlucht online wil inchecken: Bij TUI is beperkte mogelijkheid om je bagage in te checken, waardoor je alsnog in een lange rij kunt komen te staan. Onze ervaring met TUI is dat ā€˜ouderwetsā€™ inchecken aan de balie veel sneller is!
  5. Bij online inchecken als je met KLM gaat vliegen naar CuraƧao moet je op Schiphol zelf je bagage per koffer via een automaat inchecken. Gaat simpel, maar hierdoor kun je het gewicht van je koffers niet meer middelen: elke koffer op zich mag niet meer wegen dan 23KG!

Hoe lang is het vliegen naar CuraƧao

Hoe lang het vliegen is naar CuraƧao wordt sterk beĆÆnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar CuraƧao kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar CuraƧao beĆÆnvloeden.

De vluchtduur naar CuraƧao wordt daarnaast ook beĆÆnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiĆ«n en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Curacao vliegtijd

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar CuraƧao bedraagt 9 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

ED kaart invullen

Voor uw vertrek; Vul deĀ  DI kaart online in!

De regering van CuraƧao vereist dat alle reizigers voor vertrek verplichte stappen volgen. Deze stappen zijn verschillend voor inwoners van CuraƧao en internationale bezoekers.

1. Invullen Digital Immigration Card

Als internationale bezoekers dient u de Digital Immigration Card (DI Card) online in te vullen zodra u uw reisinformatie hebt. De Digital Immigration Card is verplicht voor alle buitenlandse bezoekers om door de immigratie op CuraƧao te kunnen.

2. Invullen Passenger Locator Card

Een Passenger Locator Card is verplicht voor alle reizigers en bevat het land van vertrek, persoonlijke informatie, reisinformatie en medische informatie.
Alle reizigers zijn verplicht om binnen 48 vĆ³Ć³r vertrek de online Passenger Locator Card (PLC) in te vullen en hiervan een digitale bevestiging bij zich te dragen.

De volksgezondheidsautoriteiten van CuraƧao hebben landen ingedeeld in landen met een zeer laag en zeer hoog risico. Voor de meest recente lijst van landen met hun risiconiveau van de regering, klik hier.

 

Vul de ED-kaart in via: www.edcardcuracao.com

Vliegveld HATO Curacao

Hoe lang is het vliegen Curacao

Vliegveld HATO Curacao

CuraƧao vliegtijd. van Schiphol of Brussel

Curacao vliegtijd. Vliegtijd Amsterdam (Schiphol) ā€“ Curacao (Willemstad)

Wat is de Curacao vliegtijd vanaf Amsterdam? Dit hangt er dus volledig vanaf of je een vlucht met tussenstop hebt geboekt of niet.Ā  Indien je een directe vlucht van Amsterdam naar Curacao neemt, dan zit je ongeveer 9/10 uurĀ in het vliegtuig. Dankzij het tijdverschil tussen Nederland en Curacao verlies je met de heenreis gelukkig niet veel tijd op je vakantie. Je komt vaak in de middag op Curacao en uw vakantiehuis aan. In onze zomertijd is het in Curacao 6 uur vroeger dan in Holland. Tijdens onze wintertijd is dit verschil 5 uur.

 

Curacao vliegtijd.Ā  Brussel Internationaal ā€“ Curacao

Vanaf Brussel is de vliegtijd naar Curacao over het algemeen iets langer dan vanaf Amsterdam, ongeveer 13 uur met tussenstop. Vanaf Brussel gaan er ook voornamelijk vluchten met een tussenstop naar Curacao.

TUI vliegtickets CuraƧao. Vanaf Schiphol

TUI directe vlucht naar CuraƧao of met tussenstop

TUI vliegt dagelijks van Schiphol naar CuraƧao, soms zelfs 2x per dag. MetĀ  TUI vliegen naar CuraƧao betekent voor de heenreis meestal direct Amsterdam ā€“ Willemstad, maar op de terugweg vlieg vaak eerst nog even via Aruba of Bonaire. Die tussenstop zorgt doorgaans niet voor veel vertraging: snel de nieuwe vakantiegangers er uit en de ā€˜terugvliegersā€™ er in. Als het allemaal soepeltjes verloopt ben je met drie kwartier weer in de lucht. Of dit gaat andersom: op de heenreis een tussenstop en de terugvlucht direct naar Amsterdam.

TUI Comfort vs. Comfort Plus

Met Comfort en Comfort Plus biedt TUI stoelen met meer beenruimte en service. De Comfort klasse is voor een paar tientjes extra nog goed betaalbaar en voor het vliegen naar CuraƧao zeker het geld waard. De Comfort Plus is met daar weer ongeveer ā‚¬100,- bovenop wellicht wat prijzig voor het verschil dat je er voor krijgt, zelfs bij een langdurige vlucht als het vliegen naar CuraƧao. Ik heb beide ervaren, en met mijn lengte van 2,00 mtr. ging het vliegen naar CuraƧao prima in Comfort klasse.

Vliegen naar CuraƧao met de Boeing 787 Dreamliner van TUI

Sinds enkele jaren vliegt TUI naar CuraƧao met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Dat betekent meer comfort en hiermee is TUI ook op dat punt een sterkere concurrent van KLM geworden voor je vliegticket CuraƧao.

Wil je ook genieten van de Dreamliner naar CuraƧao? Klik op onderstaande button

Hoelng is het vliegen Curacao met TUI?
hoe lang vliegen Curacao

KLM vliegtickets CuraƧao vanaf Schiphol

Doorgaans is met KLM vliegen naar CuraƧao iets duurder, maar veel mensen betalen dat graag om met KLM te mogen vliegen. Het is maar net waar je voor kiest: wil je je vakantie al op Schiphol laten beginnen, dan zal waarschijnlijk KLM beter bij je passen. Volop service, alles inclusief, en qua stoelruimte is Economy is prima te doen, ook voor grote personen.

DE BESTE CURAƇAO KLM AANBIEDINGEN>>>

 

Let op: Nieuw bij KLM is dat ze hun tickets aanbieden zonder ruimbagage. De ticketprijzen zijn alleen incl. handbagage, max. 12kg. Aangezien de meeste vakantiegangers naar CuraƧao toch ook echt wel een koffer mee willen nemen, moet je hiervoor dus nog wel rekening houden met extra kosten. Voordeel hiervan is wel dat je de ticketprijzen nu beter kunt vergelijken met TUI.

KLM directe vlucht naar CuraƧao of met tussenstop

KLM vliegt dagelijks naar CuraƧao, soms zelfs 2x per dag (totaal gemiddeld 12 vluchten per week). Meestal vertrekt de KLM naar Curacao aan het begin van de ochtend, waardoor je bij rechtstreekse vlucht en zonder vertraging halverwege de middag (lokale tijd) aankomt op CuraƧao. Terug vlieg je met KLM vanuit CuraƧao in de loop van de middag weg, en ben je dan de volgende ochtend vroeg weer in Amsterdam. Bij KLM kun je duidelijk kiezen of je direct wilt vliegen of dat een tussenstop acceptabel is. De tussenstop is op ƩƩn van de andere voormalig Nederlandse eilanden (bv. St. Maarten, Aruba of Bonaire). Let goed op bij het boeken: als je heenvlucht een directe vlucht is, wil dat niet zeggen dat de terugvlucht dat automatisch ook is!

Tip: KLM heeft terugkerende acties zoals de Werelddeal Weken. Wil jij het snel horen als er een aanbieding naar CuraƧao is? Meld je aan op de Fb pagina van KLM

Een vakantiehuis of appartement op Curacao huren? Kies een van de hippe villa's voor 2-16 personen of een sfeervol appartement voor 1-4 personen.