fbpx

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao.
Een eigen vakantiehuis op een resort bij Jan Thiel Curacao

Ontdek hier de Jan Thiel Top 5 resorts op Curacao. Er is veel te kiezen. Op Jan Thiel, Curacao kunt u diverse mooie vakantiewoningen huren op de resorts. Maar let op er zit wel veel verschil tussen de resorts onderling. De ene is wat luxer, nieuwer en moderner dan de ander. Uiteraard zit ook daar vaak het prijsverschil in.

Voor de duidelijkheid hebben wij van elk resort in Jan Thiel, zoals van Boca Gentil, Moreno, Livingstone Jan Thiel, Chogogo&Papagayo ook de mate van luxe aangeven  (van 1-5*). En daarbij de gemiddelde loopafstand van de woningen of vakantie appartementen tot de strandingang/AH en faciliteiten in het park.

Huur direct van de eigenaar!

Zoekt u meer privacy en luxe dan een woning op een van de Jan Thiel resorts? Kijk dan naar een van de luxueuze vakantiewoningen cq. appartementen in de villawijk Vista Royal (ligt tussen en naast de resorts van jan Thiel). Veelal tegen gelijke of mindere huursom maar wel met privé zwembad en zeezicht. Kijk op een vakantievilla in Jan Thiel  huren

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao

Boca Gentil, Curacao
Boca gentil resort Curacao jan Thiel

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao; Boca Gentil Resort

****, afstand strand/AH 1-300 m, zwembad,

We beginnen bij het mooiste resort; Boca Gentil Resort.  Dit resort heeft mooie luxe villa’s en appartementen, geschikt voor 2 tot 10 personen. Daarbij hebben nagenoeg all accommodaties zeezicht. De appartementen delen een zwembad per blok. De Villa’s hebben alle een eigen zwembad. De woningen liggen in een mooie tropische bloementuin. Om de privacy optimaal te maken is bij het ontwerp van Architect de Heijer goed rekening gehouden

Appartementen****

U kunt kiezen uit een type appartementen op Boca Gentil Resort. Het zijn nagenoeg allemaal 2/3-kamer appartementen. De appartementen hebben een woongedeelte met open keuken, een slaapkamer met met eigen badkamer en twee slaapkamers die een klein badkamertje delen, en een eigen terras/balkon.  Wat fijn is, is dat alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats.

De appartementen blokken liggen rond een eigen zwembad. Deze hebben liggenstoelen.

Villa’s*****

Ook kunt u kiezen tussen 2 soorten villa’s, welke zijn geschikt voor 4-10 personen. De villa’s zijn gebouwd in 2010 en de meeste zijn inmiddels goed opgeknapt en bijgehouden.

boca gentil, jan thiel
Boca Gentil villa

Er is geen receptie of gezamenlijke site. Eigenaren verhuren over het algemeen met een eigen site hun woning.

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao; Jan Thiel Livingstone Resort

***, afstand strand/AH 300 m., zwembad, restaurant, bar

We beginnen bij Livingstone Jan Thiel Resort.  Dit resort heeft mooie luxe villa’s en appartementen, geschikt voor 2 tot 5 personen. Daarbij hebben alle accommodaties een ingerichte keuken, een ruim balkon, en  slaapkamers met v airconditioning. De woningen liggen in een mooie tropische bloementuin. Om de privacy optimaal te maken is bij het ontwerp van Livingstone Jan Thiel Resort daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Appartementen

U kunt kiezen uit 3 soorten appartementen op Livingstone Jan Thiel Resort. Dit zijn allemaal 1 of 2-kamer appartementen. De appartementen hebben een woongedeelte met open keuken, een slaapkamer met airco, en een eigen terras/balkon. Ook is er een babybed en kinderstoel beschikbaar. Wat fijn is, is dat alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats.

De Rif Azul appartementen (65m2) liggen rond het zwembad. De Rif Azul is geschikt voor maximaal 2 volwassenen.

De Montana appartementen (110m2) liggen op de begane grond of op de 1e verdieping, aangrenzend aan de tropische tuin.

Villa’s

Ook kunt u kiezen tussen 2 soorten villa’s, beiden zijn geschikt voor 4 personen. De 3-kamer villa’s hebben 2 slaapkamers met airconditioning, een woongedeelte met ingerichte keuken, en een eigen terras met een heerlijke lounge- en tuin set.

  • Villa Antigua (140m2) heeft 1 badkamer met douche en bad.
  • In Villa Lagun (150m2) hebben de slaapkamers elk hun eigen badkamer, en is het mogelijk om met een 5e persoon te verblijven.

Meer info op; https://www.janthielresort.com/nl/

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao; Het Chogogo Resort

****, afstand strand/AH 400 m., zwembad, restaurant, bar, Hottub

Chogogo Resort is het eerste resort dat zich bij de Jan Thiel Baai vestigde. Het is een mooi resort met in Caribische stijl gebouwde bungalows, appartementen en studio’s. De huisjes zijn gelegen in een prachtig aangelegde tropische tuin.

Appartementen en studio’s

De appartementen hebben een slaapkamer met airco, een ingerichte keuken, woonkamer met luxe bank, tv, en een balkon met loungestoelen. De studio’s zijn hetzelfde als de appartementen, met het verschil dat het bed in de woonkamer staat.

Bungalows

De bungalows bij Chogogo Resort zijn geschakelde bungalows. Dat wil zeggen dat er steeds 2 bungalows aan de kant van de badkamer aan elkaar geschakeld zijn. De terrassen liggen aan de zijkant van de bungalow, zodat je niet op elkaars terras kijkt en dus voldoende privacy hebt. Er zijn 2 slaapkamers met airco. De 2 badkamers zijn te bereiken via de slaapkamers. De bungalow heeft een compleet ingerichte keuken met vaatwasser, woonkamer met luxe bank, en een eettafel met stoelen. Buiten op het terras is nog een zitje en er hangt een hangmat.

Time to Smile

Eind 2015 zijn ze bij Chogogo Resort begonnen met een grote renovatie volgens het Time to Smile concept van TUI. Bij deze renovatie zijn alle huisjes voorzien van een nieuwe badkamer, nieuwe bedden en nieuw meubilair. Ook de keuken is gerenoveerd en voorzien van een Nespresso apparaat.

Meer info van dit resort en prijzen zien? Klik hier

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao; Het Papagayo resort

****, afstand strand/AH 400 m., zwembad, restaurant, bar, Hottub

Papagayo Beach Resort heeft mooie luxe villa’s, met uitzicht op de tropische tuin of de Caribische zee. De villa’s hebben twee Papagayo Beach Resortslaapkamers met airco, en twee badkamers. Ook zijn er grotere villa’s met drie slaapkamers op Papagayo Beach Resort. De woningen zijn van alle gemakken voorzien, en beschikken over veel privacy. Op het park en in de villa’s is gratis WiFi.

De villa’s in Papagayo Beach Resort

De villa’s op Papagayo Beach passen goed in de Jan Thiel Top 5 van resorts in Curacao. Daarbij hebben zij een grote woonkamer met luxe open keuken. vervolgens zijn twee 2-persoonsslaapkamers en twee badkamers. Uiteraard hebben de slaapkamers airco. Als extra heeft het terras een eettafel met een lounge hoek. Voor de grotere gezinnen zijn er ook villa’s met 3 slaapkamers voor als je met 6 personen reist. U kunt deze villa’s op Papagayo Beach Resort boeken met tuinzicht of met zeezicht.

Grotere villa’s met privé zwembad

Er zijn ook grotere villa’s op Papagayo Beach Resort. Zo heeft de royal suite villa vier 2-persoons slaapkamers en drie badkamers. Daarbij heeft deze luxe villa een eigen zwembad (6 x 3 meter) met ligbedden. Ook is een wasmachine en droger aanwezig. De royal suite villa heeft zijdelings uitzicht op de zee.

Meer info op; https://www.papagayo.com/accommodations/beach-resort

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao; Moreno resort

****, afstand strand/AH 450 m., zwembad, restaurant, bar, Hottub

Morenao resort

Top 4 resorts Jan Thiel; Morena ResortMorena Resort is het nieuwste resort op Jan Thiel. En zit in de top van de Jan Thiel Top 4 resorts op Curacao. Wat fijn is, is dat Morena Resort een Eco Resort is. Dus voor de vakantieganger die ook op vakantie duurzaam met z’n omgeving om wil gaan. Bijvoorbeeld het zwembad wordt niet schoon gehouden met chloor, maar met een zout elektrolyse-systeem. Hierdoor is het zwembad voor 95% chloorvrij, maar uiteraard wel zeer hygiënisch.

Eco-vriendelijk

Mens en natuur  staan in Morena Resort allebei centraal. Daarbij is het resort autovrij, en heeft een mooi aangelegde tropische tuin. Bij het aanleggen van de tuin is 80% van de natuurlijke begroeiing gespaard gebleven. De tropische tuin zit dus vol met inheemse planten. Je ziet en hoort allemaal exotische vogeltjes in de tuin.

Wat ook bijzonder is, is dat in Morena ze zelf energie opwekken. En bij de tropische tuin maken ze gebruik van een grijswatersysteem. Hierbij wordt het afvalwater van de accommodaties hergebruikt om de tropische tuin te besproeien.

Duurzaamheid en comfort

Wat u ook zeker gaat bevallen is dat het Morena Resort mooie, warme appartementen en villa’s heeft. En zo van alle gemakken zijn voorzien. ook heeft elke accommodatie een zonneboiler op het dak. Deze zorgt er voor dat je de hele dag warm water in je appartement of villa hebt.

Bij de bouw van de huisjes van Morena Resort zijn milieubesparende technieken toegepast, en er zijn duurzame, milieuvriendelijke materialen gebruikt. De appartementen en villa’s zijn smaakvol ingericht met meubels van duurzaam teakhout. Luxe en duurzaamheid gaan goed samen in Morena Resort.

Nieuwe accommodaties

In 2017 is Morena Resort uitgebreid met 3 nieuwe accommodatie types:

  • Appartement ‘Breeze’: een luxe 1-slaapkamer appartement. Ideaal voor 2 personen, of voor stellen met een baby. Een babybedje kan hier namelijk gemakkelijk worden bijgezet.
  • Appartement ‘Regal’: een royaal 2-slaapkamer appartement. De Regal appartementen liggen naast de 2 nieuwe zoutwater zwembaden. De hoge ligging van de Regal appartementen biedt je een fantastisch uitzicht op het aangrenzend natuurgebied.
  • Villa ‘Ambiente’: een luxe, vrijstaande 4-slaapkamer villa. Ideaal voor grotere gezelschappen. Villa Ambiente biedt een prachtig uitzicht op de aangrenzende zoutpannen. Het nieuwe zwembadencomplex met jacuzzi en silence pool ligt vlakbij deze nieuwe villa’s.

Villa Ambiente kan ook verhuurd worden als twee aparte aan elkaar grenzende 2-slaapkamer appartementen. Van één villa Ambiente maak je op deze manier 2 Regal appartementen.

Meer info op; https://www.morenaresort.com/

Jan Thiel Top 5 resorts Curacao

Een vakantiehuis of appartement op Curacao huren?

Kijk hier voor de luxe van een eigen privé vakantiehuis in Curaçao, jan Thiel

Zie hier beschikbaarheid en kosten vliegtickets

De prijs van een ticket kan per dag of per maand verschillen. Kijk dus eerst naar de ticketprijs voordat u een woning boekt. Dat kan voor een gezin honderden euro’s schelen!